събота, 21 януари 2012 г.

Динозаврите НЕ са изчезнали!!!

Точно така! НЕ са изчезнали! Доказателствo за това са птиците, които са близки родственици на динозаврите. Много по-близки, отколкото са крокодилите и змиите. Всички птици са произлезли от група ходещи месоядни динозаври, ето защо краката им имат същата конструкция като при динозаврите.

...така започна една вехта детска книжка (с картинки!), с която прекарах миналата вечер. Щом започнах да говоря за книгите като за жени, смятайте... :(



Както и да е. Авторът Джон Лонг небрежно продължава разказа си за динозаври:

- Динозаврите живеели в  Мезозойската ера, състояща се от три периода: Триас, Юра, Креда. Първите динозаври се появили в средата на Триаския период, а повечето изчезнали в края на Кредния период.

- Учените разделят динозаврите  на 2 основни вида:
* Зауроподи (гущеротазови) - към тях спадат месоядните тероподи ( прословутият Тиранозавър рекс също бил теропод) и растителоядни с дълги вратове (и супермалки мозъци). 
* Орнитоподи (птицетазови) - тук са динозаврите с брони (като анкилозавъра) и рогатите динозаври (като цератопси).
Колкото и да е странно, не други, а някои от гущероподобните са оцелели и са еволюирали до ПТИЦИ.

В книжката има описания на най-големите динозавърски битки, големите дербита на миналото.
Но няма най-интересното. Как правят секс!!! (е, признавам, че няма как - детско книжле е).

Но аз събрах екип от ламотчета и използвайки най-модерните съвременни технологии - все последни писъци на техниката - успяхме да възстановим една секс-сцена:


.
Добре де, сцената е такава, каквато си я представям аз! Друга засега няма!
Е, тук се получи малко междурасов секс, но това е само за да не ни обвинят в РАСИЗЪМ. Да знаете ;)

За домашно ви оставям да научите поне пет динозавъра (например тиранозавър,алозавър, брахиозавър, стегозавър и велосираптор). Който не научи, ще го дам на динозаврите за вечеря! Преди това ще го пляскам :D.


.

28 коментара:

  1. Това реклама на шапки "Борсалино" ли е? :)

    ОтговорИзтриване
  2. Едно време имаше в Стършел една картинка - нарисувана гола мацка с нещо като динозавърски гребен на гърба, а надписът беше "Еламигозавър" :)

    ОтговорИзтриване
  3. A-aaa! Мъжкия има ебаси доволната физиономия. :) :)

    ОтговорИзтриване
  4. ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНО! Всичко друго очаквах, но не и че динозаврите са пренебрегвали мисионерската поза, а както знаем тя е "правилната поза" според Църквата. Значи в крайна сметка динозаврите са били атеисти.

    ОтговорИзтриване
  5. Ностро, динозаврите са били атеисти, затова Бог ги е наказал и ги е затрил от Земята :р Колко благородно от негова страна :р Винаги съм знаел, че Църквата страда от липса на въображение :)

    Че кой мъжки ще има кисела физиономия по време на секс? :р Е, изключвам Ал Бънди :р

    Павеле, ех и аз четях като ученик Стършел, там имаше много яки неща :)) Да не предполагаш, че всички жени са еволюирали от Еламигозавър? :р СЕКСИСТ! :р

    Кръстю, не е! Това е реклама за каменни презервативи :р Мотото е "Твърда като скала" :р :)

    ОтговорИзтриване
  6. Ламоте, уби всичко детско в мен! :( При всичките ми пристрастия от години към тези сладки добиченца чак сега да забележа, че женските носели по два Златни глобуса отпред. Глобусченца по-точно, защото се нанасят няколко пъти в дланта на онзи с бомбето, което е твърде далеч от приятната големина, равна на една мъжка шепа.
    Ако бях вярваща, сега щях да ида да ям лимони, хленчейки: "О, Боже, прости ми, какви грешни помисли и скверни приказки ми докарва всеки път блога Ламотов!" Но тъй като не съм, мисля да гризна една Милка с огромни лешници. :)
    А на вас с Ностро шоколад не ви се полага, за същите пари по-добре си купете и прочетете това. :Р

    ОтговорИзтриване
  7. ААА, тази книжка Ностро ми я обеща, но така и не ми я даде /:(
    ако я имаш може да ми я дадеш де :р Съмнявам се да ти хареса :р
    От онова време насам циците са еволюирали много и са станали с по-добри пропорции :р
    Освен това моят блог е поучителен, тук развивам теми за размисъл :р

    ПС Може да запазиш малко от шоколада и за мен :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Нямам я, но мисля да я пробвам при следващия ми набег там. Напускали са пак интересни неща за по 2-4 лв. Да ти я поръчам ли? :) Или предпочиташ биографията на френската принцеса Изабела, Кралицата на разврата - и тя за парите на един шоколад? :)
      П.П. Другият ти блог е по-поучително-размислящ. :Р

      Изтриване
    2. Може да ми вземеш и двете + 1 шоколад :р Баси, като прегледах линка ти, знаеш ли на колко книжки, все интересни, попаднах? :)) Ти какво четеш в момента? :)

      Изтриване
    3. Ограмотявам се с разни неатрактивни за широката публика книжни изделия, които са без шанс да оглавят класациите за бестселъри в родните книгопродавници или да спечелят някое поредно Четене ("Делюзията Бог" и "Великият дизайн").
      А ти порови в сайта, сортирай си ги по най-ниска цена - много приятни изненади излизат. :)

      Изтриване
  8. Динозаври от хай-лайфа си намерил бе, Ламоте. Фешън шапки, силиконови гърди, тва-онова :D

    ОтговорИзтриване
  9. :))
    и динозаврите са си падали по тия неща, и при тях първичното и низките страст са били на мода :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. и перуката е много качествена. при това лашкане не само не падна, ами и кичур не се отмести.--> още едно доказателство, че косъм не е паднал от главите на тия животинки.:P

      Изтриване
  10. И черните котки също :)
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=203016576403388&set=a.208113969226982.47072.100000851406249&type=1&theater
    А църквата трябва да бъде изгорена . Тъй като доносниците се увеличиха :) Тя трябва да усети всепречистващия огън на правдата. Как става това ? Преди 90 години един отявлен феминист и антисемит го е показал :D
    Apocalypse
    http://rutor.org/torrent/165876/apokalipsis-gitler_apocalypse-hitler-2011-bdrip
    Филмът е мегакултов. Абсолютна документална класика :D

    ОтговорИзтриване
  11. Вал, ето на това викам зверски секс :р Това за Хитлер ще е интересно, но никога не съм предполагал, че Хитлер е феминист :))

    Миленке, може да не е перука, а динозавърката да си е руса :р Може още тогава да им е тръгнала лоша слава на русичките :р Знае ли човек? :))

    Точке, Ностро така и не ще, но ако случайно на теб не ти харесат произведенията на Докинс, може да ми ги дадеш :р :)) Баси, само аз ги немам :/ Е, имам ги в пдф файлове, де. Как ти се струват книжките? :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много са кофти, Ламоте. :( Изобщо не ти трябва да ги отваряш. Ще зарежеш всичко останало, ако го направиш. ;)
      И за толкова време едно бебе се ражда и прохожда уверено, ти не можа да разбереш, че Ностро по-безболезнено би ти дал някоя част от себе си, отколкото да се раздели с книжка. :Р

      Изтриване
  12. 'Начи, Ламоте, ти си едно неприкрито "шовинистко прасе"! Защо женската е сведена до стереотипен обект на мъжките щения - гърди и руса коса (а от текста е загатната и липсата на нещо под косата)?! В името на феминистките си виждания за един по-добър свят настоявам онзи с федората да е отдолу и да не изглежда чак толкова самодоволен, ама-ха!

    ОтговорИзтриване
  13. Ама Скай, недей така, сега ме е страх даже да изляза от нас, за да не би случайно да се натъкна на небесен шамар отнякъде :р Такава е била природата, ти защо мислиш че цветята са цветни и красиви? За да привличат пчелите и техните остри жила :р Просто предавам законите на еволюцията :р Това ми напомня да те попита, кучето ти мъжко или женско е? :)

    Точке, разбрах! Гадината не ми даде обещаната книжка, затова теб навивам :р Според мен "Делюзия"-та и "Шоуто" на Докинс са прекалено идентични, какво ще кажеш да ми дадеш едната от тях? Ами то във Библията пише: "Ако имаш две ризи, дай едната на бедното ти блогър-другарче!". Бъди добра християнка и ми дай едната от двете :р !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ламоте, не може да не съм ти споделяла колко мразя да ми нареждат какво да (не) правя, особено с клиширани измислици от недостоверни източници. В този смисъл съм непослушна и дори ужасна християнка, за което ще ида в Ада. Който пък, както Zотов сподели, е едно твърде интересно и примамливо местенце. :D
      Да ти дам пак сайта, където все още ги има и двете, при това - с приятна отстъпка? :)

      Изтриване
  14. Кучето е женско, Ламоте, колкото й да не му личи :) Сега като се замисля динозавърката трябваше да има не един, а два чифта огромни, изхвръкнали очи, предвид несъответствието в размерите на двата копулиращи се индивида.

    ОтговорИзтриване
  15. АХА! Залових те! И ти си сексистка! Женско куче, а! :р
    аам, добре отбелязваш, че на женските екземпляри не им е било лесно :р Да се надяваме, че репродуктивните органи на големия динозавър не са по-големи от мозъка му, щото иначе е имало големи пискливи концерти. Вероятно женските динозавърки са сложили началото на операта :р

    ОтговорИзтриване
  16. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  17. Не пет, десетки динозаври съм научила да си мият зъбите и да не си държат черно под ноктите - денем, както и да не се завират на места опасни за мен и за околните. Това обучение приема ли се за достатъчно или да запретвам ръкави и да ги науча на безконтактен бой?

    ОтговорИзтриване
  18. Светле, хаха, научи ги на безконтактен, това ми звучи интересно, може и мен да научиш :р Между другото още не съм ти прочел всичките статии, наистина е интересно, ама повечето неща не ги разбирам, :) Като ги чета се чувствам...как да кажа...доста космически малък :))

    Точке, Делюзията май са я издали Изток-Запад, нали? Аз може да отида до тях и да си я взема с 30% отстъпка :р Ама друго е да тия подарят по християнски :р Шегувам се :))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Отиди и за 30-те % отстъпка си поискай (пак там) наръчника на ретросексуалния мъж и книжката, разкриваща къде е копчето на жената. Изключително ще са ти полезни в контактите и с лоши, и с добри християнки. :D

      Изтриване
    2. Права е Точето, Ламоте, не питай старо, питай ни нас - патилите... чий ще го дървиш с Докинс? Пък и не знам как ще ти го вдигне, ако и да ти е нерационално голям мерака да си лягаш с него... Що мислиш Ностро го не дава? С него си лекува еротоманията, за това... иначе носните кърпички не му стигат да овладява теча.
      Вземи си читава, практична литература, дето нема те обърква и кара да придиряш в к'во да верва тази, която най-ще ти е кеф, на тебе да ти верва, за да те топли.
      Пък, ако те не пусне треската, аз безплатно ще ти резюмирам Докинс, барабар с цитати и критичната литература на писанията му, както си требва, за да си имаш повече гледни точки.
      Аз така се поддържам приятно разногледа - с колкото се може повече гледни точки, че фокусирането излишно и плашещо, рано или късно подтиква към девиантно поведение.

      Изтриване
  19. Големи пичове са динозаврите, а женската пичка ми се види е напомпана със силикон ;)
    Иначе наистина са ми много интересни поредиците за динозаври. Последно гледах на BBC продукцията Planet Dinozaur със най-нови данни за множество видове праисторически зверове. Горещо препоръчвам.
    Спинозаврите и Аржентинозаврите са ми фаворити :) А праисторическия крокодил Саркозух къса синджира :)

    ОтговорИзтриване
  20. Фокси, това е модерна двойка динозаври :р Аз още не съм гледал поредицата на ВВС, но непременно ще го направя :))

    ехооо, Точке и Зеленгорова! Вижте как съм ви изпуснал коментари, немирнички такива :р

    Точке, дано има в книжката и картинни описания, така ще е по-нагледно :р А ти от къде знаеш толкова за тях? :р

    Зеленгорова, и аз винаги съм казвал, че различните гледни точки са задължителни! Аз все още вярвам, че има диви племена на Амазонки, незадоволени и агресивно настроени към срещуположния пол :р Някой ден ще се направя на Индиана Джоунс и с шапка и камшик ще ходя да ги потърся :р Ама ха, те са заплаха за...фантазиите :Р

    ОтговорИзтриване