сряда, 30 май 2012 г.

Пролетна разходка из книжен фестивал

Уж нямаше да се охарчвам на пролетния "Панаир на книгата", а то какво се получи....пак се появиха пеперудки от джобовете ми.

Ето какво си взех:


От щанда на "Обсидиан" си харесах тези две книги на Том Робинс, които са с корична цена по 14 лева, но за панаира бяха пуснати по 5. На задната корица на "Вила Инкогнито" пишеше, че авторът осмива армията, религията, бизнеса и т.н., което донякъде повлия върху решението ми.


След като Сафон направо ме плени с  "Марина", нямаше как да не си взема "Сянката на вятъра" от щанда на "Изток-Запад". Наистина великолепен разказвач. Всъщност Сафон бе един от поводите да отида на панаира. А и пък ще имате възможността да се запознаете с Блажев :)


От "Егмонт" са преиздали едни поредици, които обожавам - "Страховитото в науката" и "Страховитото в историята". Взех си "Химия и хаос" за 4 лева. Хумор + наука, нищо по-хубаво няма от това :)


От "Жанет 45" бях си планирал да взема "Твоето компетентно дете" на Йеспер Юл по две причини: едната бе многото гласове, които получи в наградите на "Книга за теб", а другата е...че сестра ми в Швеция ще си има бебе :) Дано я зарадвам с този подарък, тя също обича да чете -  явно фамилна черта. От друга страна, защо аз не мога да рисувам тогава :( ?


Въобще и не подозирах, че все още се издават книги-игри! Не само това, ами срещнах се с представител от славния дует Уейн/Блонд - а именно с първия. Взех си "Асасините на Персия" заради доброто старо време. Мжду другото на последните страници видях реклами на предстоящи книги-игри от Любомир Николов (Уолъмбъри) и др., така че ще видим какво ще се получи.


От щанда на "Арт Лайн Студио" си взех "Дългата разходка". Не, не е на Кинг, а на Славомир Равич. Беше намалена от 14 на 5 и реших да се възползвам. Мернах и "Тръбата" на А. Крим, която на зимния панаир я взех за 5, а сега е 3 лв :( (еей, не е честно, пак се прецаках). Направо си е за без пари.


Отдавна се чудех дали да я взема или не, но сега реших да я добавя към кошницата (по скоро към плика). Ноар по Кинг? Купих я от "Бард" за 5 лева.



За това издателство "Дамян Яков" не бях чувал, но са пуснали продължението на  така любимата "Донесете главата на принца" от Зелани и Шекли за 5 лева, аз си я взех.

Взех си още "Фирмата" на Джон Гришъм от щанда на Ера. Адаптирана, на английски.

Между другото си взех и готварската книга на Пратчет, но какъвто съм си смотан, загубих я някъде из щандовете :(

Е, това беше.

Ако искате по-пълен и точен гид, пак трябва да погледнете при Блажев :)

.

13 коментара:

  1. Ламоте, ще ставаш вуйчо, чичо или каквото там, иха.:)Честито.

    Шарен списък с покупки. Шарени корици де.:P
    Ще видя, аз може към края на седмицата да мина.

    Точето не беше ли писала за "Сянката на вятъра"?

    ОтговорИзтриване
  2. ЛАМОТЕ, ТИ СИ ПРЕСТЪПНИК! Сега откъде да знам кой от всичките, на които продадох "Сянката на вятъра", си ти?!

    ОтговорИзтриване
  3. Блажев, аз съм агент под прикритие :р Появявам се и изчезвам бързо като джин в бутилка :р Загадката остава не разкрита...като роман на Сафон се заформя, хехе :р

    Миленке, мерси, мерси :) Сега като ги погледна - верно са много шарени ( и ти си падащ по шарените, знам те аз :р:) После докладвай какво си взела :) Мм, права си, Точето май написа ревю, ще го погледна пак :) Ако не ни съвпадат мненията, ще пратя книжните духове да я напляскат :р

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно непрепоръчително е да четеш какво съм писала някога за която и да е книга. Не разбирам от такива неща и затова съм спряла да ви изнасилвам с впечатленията си. :)

      Това за сестра ти е чудесна новина, дано случи на дете. :) Но от теб съм разочарована. :( Само едно заглавие от "Бард" и си подминал щанда на "Хермес". Как може да се прибереш без нито една от тъй любимите си книжки с натежали от тестостерон корици, от които прокапват сълзи, сополи и други телесни секрети? :Р

      Изтриване
    2. Точке, вчера стигнах някъде до 130-та страница, а след това погледнах ревюто ти. На мен книгата дотук много ми харесва, но после се опитах да се поставя като жена-читател и те разбирам - сякаш жените са представени като твърде крехки и уязвими. Но все пак романът е за по-стара епоха, когато нещата са били други. Романсът е в повече,действително, но той е представен по много по-различен начин от обикновените булевардни розовелки, по-приказен и по-мрачен ми се струва. Бих те разбрал защо не харесваш романа :)
      Напълно си права и за шрифта, много е блед на места. "Марина" като дизайн и оформление е далеч по добре изпълнена.
      Ще напиша ревю като прочета книгата и ще сравним разликите и разминаванията. Затова трябва да пишеш ревюта, на мен са ми интересни и си сверявам часовника с други. Това е забавното при четенето :)

      Изтриване
  4. Интересно, интересно :Р Аз чак събота мисля да се разходя, че няма време през седмицата... Лошото е, че няма никакви пари, че заплатата чак в понеделник... Но ще трябва да дръпнем от спестяванията малко за целта :Д

    ОтговорИзтриване
  5. хаха, Силенциум, и аз съм закъсал с парите, сам не знам как намерих сила да изхарча след такива ремонти, разходи, загуби. но какво толкова, беше приятна разходка под дъжда :)) А и съм пристрастен към аромата на книгите..леле, това трябва да се води като наркомания

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Мани мани... аз вече го закъсах, че и домейна ми изтича :Д Но... не може. За книги ще се намерят пари... Ще ядем по-малко другия месец хаха :Д Но определено мисля да се разходя съботата и да си напазарувам за 40-50 лева книжки, с тия намаления... :Д

      Изтриване
    2. После напише какво си взел от там :))

      Изтриване
  6. Знаех си, че пак ще се промъкнеш инкогнито! хахаха :D
    Аз ще се опитам да стигна днееес - да не ми мине шеф път! - и ще тарашувам здраво, така съм се зарекла! А "Донеси ми главата.." няма ли я преиздадена?!? И не ми казвай, че не си чел и последната "Ако с Фауст не успееш"... Не че някоя от продълженията могат да се сравняват с "принца", ама преди много години това беше моята ПЪРВА среща със Зелазни - и се превърна във ВЕЧНА любов! Което ме подсеща, че щях да правя класация на най-любимите ми книги...
    Хубав и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
  7. Светли, хехе, вчера почнах да чета "Вила Инкогнито" :р главата на принца не съм я виждал, аз имам старо издание :) Очаквам в класацията ти да се обясниш в любов към Зелазни с повече подробности и клюки :р :))

    ОтговорИзтриване
  8. само в СФ имате панаири на книгата... тук си имаме само панаири. :(
    Чудно ми е що си си взел Гришам, ама щом те кефи... :)
    И между другото една книга, която си чел, също е от издателство "Дамян Янков" - "Светът на Софи". :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не се оплаквай, ти си имаш море и руски туристически дупета, а аз си нямам :(
      "Фирмата" не я взех за мен :)
      Но си прав, Яков са издали Светът на Софи, явно не съм ги запомнил :) А и пък не се старая да помня издателствата :)

      Изтриване