четвъртък, 2 февруари 2012 г.

Какво да правим с глупавите книги?

Почти винаги попадаме на глупави книги. Колко пъти ви се е случвало да дадете  20-30, понякога 50 лева, а след това книгата да се окаже пълен боклук и ви иде да пребиете автора с нея? Казвате си: "Защо не си купих нещо друго вместо нея, сега какво ще я правя" .

Ето 10 неща, които можете да направите с глупавите книги.

Първо, представете си, че на мен ми е дошла ужасяващата идея да напиша книга. След което някой издател се излъже и я пусне на пазара. И хоп, вие също правите голяма грешка, като си я купите.
Можете да ги ползвате  като:

  • 1. Уред за пляскане (модерен iron maiden)

Особено подходящи са книжките с дебели корици :)
  • 2. Тоалетна хартия (или гъзобръс на жаргон)

Винаги можете да закъсате с тоалетната хартия и да запознаете дупето ви с "най-любимите" ви пасажи от по-близо :р
  • 3. За подпалки 

Когато ви е студено, тъпите книги горят и топлят точно толкова, колкото и вашите любими такива :)
  • 4. Тапети, плакати и флаери  


Ако имате цяла колекция от тъпи книжки, но затова пък кориците им са шаренки и готини, може да си облепите и украсите стената в стаята ви (поп-арт тапети).

  • 5. Подаръци
Най-лесният начин да се отървете от скапана книга е....като я подарите на друг!!! Преди това хубаво я опаковайте в лъскава и цветна хартия, за да изглежда измамно привлекателна (а и да скриете заглавието. Колкото е по-неподходяща книгата за получателя, толкоз по-добре! :р

  • 6. Тъпи книги в ежедневието

Може да приложите тъпите книги и във вашето ежедневие! Можете да увиете бурканите с компотив мазето, или пък стъклени предмети в килера, можете да ползвате хартията за да си запалите цигара с канабис, да използвате книгите за нивелир на мебели, или просто да си правите моряшки шапки, самолети, с които да целите съучениците/колегите ви.

  • 7.(По идея на Миленка) Ако сте сръчни










А и Ностро също ми подаде таз идея (сега видях във Фейса :р)


Стига толкова, и без това ме мързи по-дяволите :( Ако искате още съвети, пишете ми на мейла и след съответното заплащане (2 шоколада и 3 чипса) ще ви отговоря :) 

.

16 коментара:

  1. Браво за поста! Много ми харесаха идеите - и особено как са илюстрирани. Отивам да купувам боклуци, само и само да се включа.

    ОтговорИзтриване
  2. Мо, какво си купи и не ти хареса, че така си се юрнал да му търсиш приложение?

    ОтговорИзтриване
  3. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  4. Предложение номер 1 се приема на първо четене. С други думи, ако ще си купувам тъпа книга, добре ще е да е с твърди корици. Всъщност един резонен въпрос - някой от вас чел ли е тъпа книга с твърди корици и коя е?

    ОтговорИзтриване
  5. виж аз на какво попаднах преди време http://inspirationgreen.com/art-from-old-books.html :)

    ОтговорИзтриване
  6. Организирай изгаряне на книги в нацистки дух, но с платен вход!
    Разбира се трябва да се измисли и благородна кауза, че да дойдат и от "елита" / може да поканиш и самите автори, ако съществува такава възможност /. После ги плени и ги освобождавай срещу мазен подкуп. Докато са в плен им чети най-затормозяващите части от горепосочените книги, ако има някоя упорита и неизгоряла такава...
    Оффф, извинявам се, но ако знаеш на какви страхотии съм подложена от известно време... :(

    ОтговорИзтриване
  7. Чудесно Ел :)) Теб ще те наема като изпълнител на наказанията с книги, който шавне - пляс :р Така ще изразходваш и негативната енергия, а и ще получим нещичко от откупите :р и от представлението :)) И не се притеснявай, всички ще се подреди, така ми казват звездите ;)

    хахах. Миленке, знаех си, че ти си падаш по такива неща :) Толкова ми харесаха, че ще ги добавя към поста :)) Трябва тайно да те пратя при библиотеката на Ностро, хихих, представяш ли си като се върне и види колекцията му от книги на Грийн, Хокинг, Млодинов и Докинс изрязани във вид на къщички? хехе :р :) ;)

    Ностро, голяма част от старите книги са все с дебели корици - сещам се за марксистки и комунистически книги, с които се шляпа добре. Като се замисля, те са си направени за това, иначе кой ще ги чете? :)) А и сега има много книги на пазара, ако не с дебели, то поне с гланцирани, които яко пържат :( Знам от личен опит :(

    Зори, много книги са ме разочаровали. Например Фирмин на Савидж, звучеше ми добре отначало, за мишка, която ядяла книги и ставала по-умна, но ми бе ужасно скучна. Мога да изброя поне 10 де :/ Много пъти са ме прекарвали. То е хубаво по нета да можеш да прочетеш 20-30 страници от всяко произведение :)

    Павеле, страхотна статия беше написал в блога ти преди време. Преди време си бях купил книга на един българин (не се сещам за име), за еволюцията очавах да е, а се оказа че е креационистка пръдня, затова я изхвърлих. Трябваше да я изгоря през зимата :) Трябва да направим група - книжни терористи :р

    ОтговорИзтриване
  8. Аз ги подарявам на библиотеката.
    Иначе съм правила и нещо наобратно - подарявам на близки хора книги, които всъщност аз искам да прочета. :)

    ОтговорИзтриване
  9. На мен тази година ми беше годината на тъпата книга, добре че имам идеи какво да ги правя сега, че последния път изхвърлих една през прозореца на хотелска стая веднага след прочитането и почти не убих човек, след като оръжието ми едва не ме беше умъртвило от скука.

    ОтговорИзтриване
  10. Палиш :)
    В стил Рей Бредбъри :) И звучи погребален марш :)

    ОтговорИзтриване
  11. Още едно предимство на е-книгите. Когато книгата е тъпа, просто изтриваш файла от компютъра си и книгата не ти се мярка повече пред очите, за да те дразни.

    ОтговорИзтриване
  12. Анонимен, това е предимството да живеем в дигитален свят :) Вече сме 7 милиарда души на земята, а имам чувството, че всеки 4-5-ти се мисли за голям писател. Очаквам все повече глупави книги да се появяват и действително е-книгите са спасение :)

    Вал, наскоро ми подариха една много дебела книга с разказите на Рей Бредбъри :) Толкова е дебела книгата, че се чудя дали да я почвам :))

    Леле, Скай, някоя тухла ли си почнала да четеш в хотела :)) ? Коя е била горката книжка? :) При все си мисля, че можеше да има друга съдба - да напляскаш с нея някого, а теб те бива в това :р ;)

    Пресли, и аз съм подарявал книги, които много ми се е искало да прочета. Спомням си как купих за подарък луксозно издание на "Най-красивите места на света" (или нещо подобно се казваше)и много ми се искаше да остане за мен :(

    ОтговорИзтриване
  13. На първия учебен ден призовах: "Издай една кофти книга по-малко - спаси дърво!", но за съжаление еco-friendly апелът ми не достигна до адресатите си. И да го разпратя заедно с картинката до издателствата, няма да ме отразят изобщо (само в едно си правят труда да ми отговарят).

    Можеш да ползваш боклуците за коледна елха, да си направиш фотьойлче, на което да четеш хубавите книги или да ги събираш за строителен материал. :)
    На мен ми остана само една и мисля да се облека с нея. :D

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Точке, извинявай за късния отговор, имейл нотифайърът ми понякога забива.
      Фотьолът е много, много яка идея!!! Това да знаеш, че най-омразните ти книги стоят някъде под седалищните части, много приповдига настроението :р

      Мда, колко млади дръвчета са дали живота са за скапани книги :/ Тежка съдба :/

      Ти нямаш ли някои по-тъпички книжки да ми подариш :р

      Изтриване
    2. Мога да ти изровя от подпалките, ако все още са там, Деникен, тази и тази, но са твърде тънички, и за едната ти бузка не стигат. :Р Предполагам, са пълни с бисери, които няма да се стърпиш да изчетеш. :Р
      Ако знам кой ги беше домъкнал у нас, ще го накарам да ги изпасе. :)

      Изтриване
    3. е, добре, ясно е, че не стават за четене :/ Дано стават поне за подпалки, че нощем много студено :р

      Кога ще ходиш на концерт в София? Питам, за да знам кога да си стегна чувала и да отида у вас да разгледам библиотекатата ти от по-близо:р

      Изтриване