неделя, 13 ноември 2011 г.

Чиклит на годината! Култово! Култово!

 Не, не и не. Никога не съм предполагал, че чиклитите могат да ме забавляват толкова много. Казвам ви, направо се изкривих от смях. Еротичното романче се казваше "Тес", а името на авторката - Ейми Фетцър.



Историята е следната:
Гимнастичката Тес Ренфрю се промъква в къщата на мафиот, за да открадне смущаващи снимки, които могат да разбият кариерата на нейната приятелка (ох, колко жестоко). Уви, успява да открадне с тях и други разобличителни документи и по петите й тръгват главорези. Тя се качва на кораб и заминава за Бахамите. Но главорезите я настигат! За да се спаси тя скача от кораба! (о не, каква поредна драма!) Тъкмо да се удави и отнякъде се появява делфин, който я спасява! (тук пролях сълза) Тя, хванала се за перката на делфинчето, минава през странна мъгла, която я пренася в миналото.....пренася я чааааак в 1789 г. Охооо, чиклит, в който имаме пътуване във времето! От морето я изваждат моряци, а техният капитан, Дан Блекуел, красавец с бронзов тен и мускулесто тяло, отвежда Тес в каютата си, където грижовно я настанява.....НО ТОВА СЕ ОКАЗВА ПИРАТСКИ КОРАБ!!! Така крехката Тес се озовава сред 180 пирата, със загорели потни и мускулести тела , чийто капитан е приказен красавец.....

Е, Тес,  патката му с патка, чак към 150-та страница зацепва, че се е върнала в миналото, а дотогава си мисли, че Дан Блекуел е просто едно ексцентрично и богато парвеню, което се прави на пират, и всички наоколо са наети актьори. За да запали фитила на страстта, авторката е направила героинята й малко опърничава и всяка любовна сцена започва започваше с " Дан, ходи си, остави ме" и завършваше с "Бързо, бързо, люби ме, проклет пират" :)

А сега ви оставям да се полюбувате на няколко цицити... ъъъ, цитати исках да кажа:



"Кожа се търкаше в кожа - влажна и гореща за още"

"в тъмната пещера на женската й същност го чувстваше твърд като камък, но същевременно топъл и туптящ от живот"

"Тес се задъха от удоволствие, когато той хвана зърното й, а езикът му ближеше нежното връхче"

"- Гладна ли си?
- Да
- Мога да потърся малко сирене и хляб
- Не съм гладна по този начин - тя вдигна полите си, грабна го за сакото и го затегли нагоре по стълбите, тъмнозелената й рокля се обви около краката му...."

"Тя простена и стонът й прозвуча ясно в безмълвието на затихналата стая, когато той разтвори краката й с широките си рамене.... Влажните тъмни косми между краката й трепнаха под горещия му дъх"

"Тя се изви и извика - пожарът в нея я завъртя в луд огнен танц и залюля тялото й в пламъка на неописуем екстаз"

"Дан се гмурна с дива сила в нея и ниският му гърлен тон разроши косата й, когато той пръсна жизнената си сила в горещата й влага... и тя всмука в себе си изцяло семето му, любовта му....."

и накрая, за завършек:

"Дан почисти семето си от тялото й, като се вслушваше в тихите й въздишки"

Баси, знаете ли колко много секс може да се поберат в няколкостотин страници?  :-)

44 коментара:

  1. Ламот, това не е чиклит. Това е розов роман. Разликата е тънка и общо взето се състои в това, че чиклита се развива не само със съвременна героиня, но и в градска среда. Пробвай "Тайната на Марша Мелоул". :Р

    ОтговорИзтриване
  2. :( значи пак съм объркал :(

    Нищо де, в моето подсъзнание чиклита е литература за жени, а честно казано едва ли някой мъж би чел такова нещо като горното.

    Аз издържах до 180 страница :) Като повечето ги четях по диагонал :))

    ОтговорИзтриване
  3. Ми, доколкото знам знам относително точното определение за чиклит е:
    Само младо момиче сесправя в големия град и търси любовта.
    Най-известните книги от жанра са дневниците на Бриджит Джонс. А това, което ти препоръчах по-горе е една пародия на жанра. :)
    Като цяло жанра за мен е непретенциозен и на моменти симпатичен. В една добра книга от него може да се срещне относително над средното добро чувство за хумор при това без претенции за величие. Точка люто го мрази, но пък "разни хора, разни идеали" - аз винаги съм минавал за човек с лош вкус за четива. :Д

    ОтговорИзтриване
  4. Ебати майтапите, ебати чудото! Отивам и аз да си намеря нещо такова за четене! Много ми хареса тая статия - отвори ми очите за неща, които досега са били скрити за мен, но без които животът ми не би бил пълен.

    ОтговорИзтриване
  5. абе, Ла(в)мотии, т'ва не е чиклит (присъединявам се към коментарите по-горе), ами чиста проба "арлекинка/soft/porn" :D :D няма лошо - ама не е нужно човек да си губи времето с четене на такива детайли - по-добре е да се практикуват! ;)

    ОтговорИзтриване
  6. Светли, да но преди да се премине към практиката, трябва да се усвои и теорията :р Понеже книжката е писана от жена, определено разбрах много за тъмните женски пориви и фантазии ( от сорта на жена да попадне на кораб сред силни и корави пирати с хубав загар :р) хихих :р

    Павеле, непременно! Тези романи те обогатяват духово :) Специално в тази секс сцените продължават по 10-на и повече страници! :)) Не е за изпускане :р

    Гост, като четох описанието в уики, може да мине и за исторически порно-чиклит :р Все пак главният герой е жена и се разкриват нейните женственост, чувства и фантазии и умение да се оправя сама сред много мъже :р Но иначе си прав, това си е чисто порно!
    Е, ако не беше, едва ли щях да го чета де. Това си беше доста забавно :р
    Прав е Ностро, въобще не различавам любовните романи от порното ( а и от чиклита)

    ОтговорИзтриване
  7. хахах, Гост, ама това е мегаяко! Още в началните редове се залях от смях :))) патката отива на ревю за секретарка и обърква адреса, като попада на снимачната площадка на порно филм :)))) хахах ЯКО :)

    ОтговорИзтриване
  8. Само истински познавач може да направи разлика между розов роман и чиклит... нещо като да можеш да направиш разлика между блек и дет метъл или между папая и анален... ъ... мда... - яка книга бтв.

    ОтговорИзтриване
  9. Баси, Трубадуре, тук определено ми събуди интереса :) Какво е папая? Знам, че е плод, ама и в порното ли е навлязъл като термин? Е, това не съм го пробвал, даже не знам какво е :)) Някой ще ме светне ли? :))

    е, сега набирам опит, предполагам в бъдеще ще схвана разликата между чиклит и розовите романи :)

    ОтговорИзтриване
  10. Мммм, от такова ревю имах нужда преди да си легна.:D

    ОтговорИзтриване
  11. Тру, моя афинитет към чиклита е отдавна известен. :D
    Ламот, разлика има. Разгледай тези две колекции и ще разбереш на какво можеш да се натъкнеш. Тия бисери се мотаят из мрежата от доста време, но тук ги срещнах последно.

    ОтговорИзтриване
  12. Ахаха, много е интересно, когато мъже попаднат на такива писания. :))))

    ОтговорИзтриване
  13. Още от миналия ти пост ме гризят съмнения, че кориците оказват пагубно влияние над избора ти! :P
    :))))

    пп. Тук избиха делфините и рязко намалиха шанса ни за пътуване в миналото и ощастливяване на пирати. :(

    ОтговорИзтриване
  14. Ел, правилно си забелязала, за съжаление в миналата книжка не пишеше нищо за Пратчет и света на диска :( И това за делфините е гадно :/ Обаче бях сигурен, че ще се заинтересуваш от тях :р

    Фроги, жените си падат по пирати :р

    Гост, добра колекция от шедьоври :)) Разбирам, че чиклита е по-комичен и лек, но проблемът е, че на мен любовните романи също предизвикват смях и оттам идва объркването :р

    Ех, Миленка, знаех си че си романтичка :р

    ОтговорИзтриване
  15. Чадо мое, пиеш ли си редовно илачите, че си минал на таквиз неща, дето и за гъзпапир не стават? :( Сори, ама за сефте не те изчетох - все едно си постнал клипа "Напипай го" на Азис или нещо от сорта. Отивам да си дезинфекцирам веднага очичките.

    ОтговорИзтриване
  16. Ама Точке, това е велика книга! Ще ти я дам да я прочетеш, даже ще ти я подаря :р

    ОтговорИзтриване
  17. Дори не си го и помисляй! :Р
    По-безопасно е да си я ползваш като подпалки за барбекюто. :)

    ОтговорИзтриване
  18. Точке, мислех си че ще е готино да събера корици пт чиклити и розоФки романи, и да ти ги залепя на стената като арт-тапети :)) Какво ще кажеш? :р

    ОтговорИзтриване
  19. Прието, но може единствено от вътрешната страна на вратата на вецето (и без това е за боядисване :Р) - против нередовен стомах. :) И да не пропуснеш творчеството на кака Стефка - без значение дали розовеещото вампирски или извънземно. :)

    ОтговорИзтриване
  20. Точке, не влизам в тоалетната, щото ме е страх да не ме заключиш там :р Не може ли да сложа тапети в твоята кухня :) Надявам се хладилника да е пълен :р

    ОтговорИзтриване
  21. Каква загуба на време да тегля порно от нета, след като подходящата литература през цялото време е била пред очите ми и то само за леф и двайси. Ламоте, с какво се дрогираш преди четене?

    ОтговорИзтриване
  22. с порно, разбира се, като че не знаеш ве Ностро :р

    ОтговорИзтриване
  23. :) Като каза "делфин" и се сетих, че съм я чела.
    Да се изкажа аз като "профи" в жанра на чиклити, розови и софтпорно романите - т'ва е типичната боза в жанра на розовите, подчертавам розовите, романи. Мисля, че разликата е, когато е смешно на мъжете и разчувстващо за жените романът се води розАф. Когато се предполага да е горното, но е скучновато, е ... ми, просто тъпа книга.

    Ще ме прощавате, ама софтпорно е Хенри Милър. В смисъл - еротично е и за двата пола(макар и по леко перверзно отблъскващ с натурализма си начин).

    ОтговорИзтриване
  24. Тц! Той е увличащ, приятно образен и директен, но в никакъв случай - отблъскващ. :)

    ОтговорИзтриване
  25. Ел, според една теория пиратите са използвали делфините, за да дойдат от миналото в бъдещето. Откривайки, че тук им харесва, застрелват делфините, за да не би по някакъв начин някой да вземе и да ги прати там, където им е мястото.
    ПП: Мо, както схващам нещата чиклитът се отнася към любовните романи, както градското фентъзи към класическото такова.

    ОтговорИзтриване
  26. Toчи, предполагам е въпрос на естетика. За мен Милър ще си остане непонятен философ със склонност да забива в описания на сексуални мераци и парижки капанчета.
    Бая отдавна му четох Nexus и юношеското ми съзнание завинаги бе помрачено от онова сравнение на вагина с консерва(пък може да беше и буркан) пълен с миди. Просто си спомням, че се опитах да направя сравнието и си помислих "Бахти, тая сифилис ли има, що ли?"

    ОтговорИзтриване
  27. Шанара, от розовото му разпятие съм стигнала само до Сексуса, Плексус и Нексус са в процес на издирване с не толкова нахални цени като 30 лв. за книжка. Верно е, че има странни сравнения и внушения (прости му ги :)), но хиляди пъти предпочитам неговите натуралистични описания или тези на Буковски и Филип Рот пред подобни плоски фантазии на незадоволени скучаещи американски домакини, четящи само себе си. Може и да нямам вкус, но продължавам да не разбирам защо се хабят тонове хартия, за да ги издават наред с (че и по-често) от можещите да пишат.
    Сега съжалявам, че преди време отказах подарък - цялата розова и синя колекция "Арлекин", можеше с нея да направя Ламот особено щастлив. :D

    ОтговорИзтриване
  28. :) Oпазил ме бог да твърдя, че любовните романи са по-добри от творбите на Милър. Ще ме изядат с парцалите...
    Не казвах, че нямаш вкус, Точи, - просто, че всеки възприема еротиката по различен начин.

    Относно колекцията - не мисля, че точно тия серии ще са му много смешни на Ламота. За сега му препоръчвам да се придържа към тези с исторически сетинг - евфемизмите там са много по-яки.

    ОтговорИзтриване
  29. Шанара, не ми обръщай Фнимание, просто си разсъждавам на глас. :)
    Фактът, че подобни глупости като "Тес" се издават и четат, както и нахалството да ги наричат книги, ме ужасяват.

    ОтговорИзтриване
  30. Шанара, не знам, може пак да прочета нещо подобно, но засега съм набелязал Гай Гавриел Кай, приятелка ми каза че е готин, а и после си спомних твое възторжено ревю :) Аз съм фен на хумористичното фентъзи, ако засечеш такова, свиркай :))

    ееее, Точке, как можа! Разби ми сърцето :( Сега щях да имам цял рафт с розови книги :(( А и пък съм на въглища, трябват ми подпалки :р Няма да ти слагам тапети :Р

    Гост, трябва да прочета няколко неща от двата поджанра, и тогава ше почна да правя разлика. Засега не откривам такава :р

    ОтговорИзтриване
  31. Той и Кай е чиклит, не се бой :P
    Ако още се колебаеш коя негова да хванеш, започни с Tigana, щото е много яко да гледаш гръмнатите погледи на хората, когато им кажеш "чета Тигана на Кай", а те те питат "кви тигани, кви чайове те гонят" и става една вербална неразбория, даваща ти правото да изпитваш интелектуално превъзходство над крехките ти събеседници :)

    ОтговорИзтриване
  32. Ламоте, тук има страхотни практически съвети за преминаване от печка на въглища към нафтова. :) Прочети и другите разкази, ако имаш нужда от хапче за настроение и искаш да се похилиш със сълзи. :)

    ОтговорИзтриване
  33. Ламот, тази сутрин трябва да изплакнеш бъчвите, да прекопаеш цвеклото, да издоиш кравата, да изкараш трактора, да прибереш косачката. Да преместиш дървата, да набереш моркови, да прекопаеш ягодите, да засадиш отново зеленчуците и да преместиш чувалите на тавана. След това, ще видим.
    Блаженият Александър
    http://www.avetorrents.com/details.php?id=191861

    ОтговорИзтриване
  34. Трубадуре, не го хвърляй Моти веднага в дълбоки води. "Тигана" е доста тегава в началото. Не е за непосветени, според мен. Ламоте, препоръчвам "Лъвовете на ал Расан" - стегната и драматична. Ако ти се чете нещо по-източно - "Сарантийската мозайка". ;)

    ОтговорИзтриване
  35. Шанара, точно "Лъвовете..." ми препоръчаха, тъй като там се разказва за религии :), но и другата звучи добре, тъй като имам интерес към изтока :)

    Вал, ама ти ми направи програмата за деня :)) Баси, винаги съм искал да имам трактор :)

    Точке, омзи ден се снабдих със сърца за изтръгване, а ако прочета 3 книги на Виан подред ще се хвърля от прозореца :р Но пък кефи :)

    Трубадуре, наистина му е странно името :) Ама поне добре че е е Гай, а не е Гей :)

    ОтговорИзтриване
  36. Ама ако беше Гей, дали па нямаше да стане як компот, ако вземе, че напише книга в съавторство с Геймън :P

    Шанара по принцип е права, ама ти вече мина тва на Еко и Кариер, па ако фанеш и на Пруст "По следите на изгубеното време" никви тигани и друга кухненска посуда няма да те уплаши ;)

    Иначе, да, "Лъвовете" са мега.

    ОтговорИзтриване
  37. Трубадуре, Пруст е прекалено натруфен за мен, в момента чета Виан, под влиянието на няколко лоши дами :р

    ОтговорИзтриване
  38. Виан и чиклит - мечтата на енженера.

    ОтговорИзтриване
  39. Още ли се пишат/четат такива неща :DDD


    П.С. Ламоте, кАжи, не беше ли постоянно приятно възбуден, докато го четеше, а?!

    ОтговорИзтриване
  40. Надинке, даже бях превъзбуден :р Така че открихме и нова функция на книгите - имат виагроефект :р

    Кога ще си готова с порно поезията? :))

    ОтговорИзтриване
  41. като свърша... с месечните отчети :D

    ОтговорИзтриване
  42. http://www.youtube.com/watch?v=A3_uVtMK628&feature=related

    ОтговорИзтриване
  43. хахах, Фроги, хахах. Виктор Калев е велик идиот :)))) Ех, как нямам ТВ :(

    Надинке, пред дядо Коледа ли се отчиташ? :-)

    ОтговорИзтриване