сряда, 11 май 2011 г.

Концепция

Чудя се каква концепция да избера за този блог. Твърдо съм решен да е тематичен блог:
  • Дали да е страничен блог, в който да пиша кратки ревюта на книги и филми?
  •  Или да нареждам някакви ежедневни мисли. 
  • Хм, последното е тъпо, защото аз и без това нямам кой знае какво в главата. 
  • Може пък да е забавно-научен блог, в който да събирам любопитни факти от прочетеното...
  •  ...или пък чисто научен блог свързан с работата ми. Или е твърде скучно? 
Аве, много се затормозявам, ще реша по-нататък. Я да видя как работят цитатите:
"Name the greatest of all inventors. Accident." Mark Twain
"You believe in a book that has talking animals, wizards, witches, demons, sticks turning into snakes, burning bushes, food falling from the sky, people walking on water, and all sorts of magical, absurd and primitive stories, and you say that we are the ones that need help?" Mark Twain 
"Life is short, Break the Rules.
Forgive quickly, Kiss SLOWLY.
Love truly. Laugh uncontrollably
And never regret ANYTHING
That makes you smile."
— Mark Twain


 

22 коментара:

  1. Първо (мое мнение де) смени на Lammoth in Blogger, че се бъркам кое в кой блог е ;)
    После пиши, пробвай джаджи и шаблони :)
    Успех , после да споделиш +/- wp vs blogger :)

    ОтговорИзтриване
  2. Добър ден Ламоте и мен сбърка с тва име :) ама си е твой избор.
    С инструмент за дизайн на Блогер и ако умееш да си скопосаш хедър / аз не мога ха ха ха, чакам наготово/ за нула време си готов. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ламот идеята за ревюта на филми, книги и топ музика е добра :)

    ОтговорИзтриване
  4. Вал е прав, подкрепям идеята с няколко ръце и крака. :) Другият, културният блог, само за несериозни теми ли ще остане? Питам, за да знам къде да влизам с памперс против подмокряне. :D

    ОтговорИзтриване
  5. Точке, вероятно. То този мислех да го трия, не ми се пише в два блога, исках само да видя предимствата на блоггър, но засега ще го запазя. Приемам всякакви идеи :) Тази на Вал и на мен ми харесва. Ако имаш и ти някои, ще се радвам да споделиш :)

    Вал, ще гледам статиите да са съвсем кратки. На мен много ми харесва твоите блогове, за една-две минути се разглиждат снимките, а в тях понякога има доста информация :) Хората нямат много време за блогове, според мен, и това е доста добър подход :))

    Руми, още не съм се ориентирал много в блогер, но и ме мързи да ти кажа :)) Ще видя какво мога да направя по въпроса :))

    Лили, права си, вече промених името :)) Мерси за съвета :) Ще пробам джаджите, но засега съм на мнение че най-добрата платформа би била някакъв хибрид между блоггър и уордпресс :))

    ОтговорИзтриване
  6. Ламоте, взех да се съмнявам дали има предимства тази платформа. Пък може и да има, а да мрази само мен. :)

    Най-лесно ще ти е да си разделиш блоговете на сериозен и несериозен - относно темите. Аз ще те чета всякак и с удоволствие. :) Обаче виждаш разни случайни читател(к)и колко насериозно се взимат, не вдяват от хумора ти и ни развалят хубавите седянки в другия блог с мъдростите си. :D

    ОтговорИзтриване
  7. Предлагам да слагаш картинки!
    Или да е арт блог с твои шедьоври.
    Ако сложиш и музика ще съм предоволна.
    :)

    ОтговорИзтриване
  8. Ел, ама и ти ме откри :) Това ще е мързелив блог със сигурност. Аве сега като си разглеждах статиите в уордпреса, ми идеше да изтрия половината. Какви безсмислени неща пиша :( Затова искам този да има някаква тематика :)

    Точке, не знам дали ще е сериозен, но със сигурно ще е кратък :) Нещо ме мързи да пиша ревюта, сигурно верно ще да е за картинки и клипове :)

    ОтговорИзтриване
  9. Аз вторият си блог го направих, за да пиша уж каквото ми падне, но напоследък явно нищо не ми пада или пък се притеснявам да не напиша някоя глупост, затова и рядко поствам. Сигурно е обаче, че няма да си направя трети блог за подобни цели, а пък ти си имаш основен, така че този наистина може да ти стане нещо като блог за всичко.

    И друго, протестирам, че протестираш! А даже не каза за какво... :(

    ОтговорИзтриване
  10. Ех, Ностро с тия протести значи :)) Вчера атакисти и мюсюлмани такъв протест спретнаха значи :))

    Аз си направих този блог, щото чувах, че блоггер има много предимства. Сега виждам, че е така, но пък и има много недостатъци. Е, ти си имаш един тематичен, а аз сега вече имам цели два за глупости :/

    ОтговорИзтриване
  11. В блоггъра най-ме дразни това, че не могат да се редактират коментарите, нито да отговаряш на конкретни с влагане на подкоментар. Много тъпо. Хубавото е, че спокойно можеш да си бърникаш в сърса на съответния темплейт.

    А това за тематичността не е точно така. Колкото и да ти е неограничен откъм съдържание, в първият ти блог няма случайни постове. Всичките са изпипани и целенасочени. Докато в този може да не се ограничаваш и да си пускаш пост, който е само едно цитатче например. А и идеята да пускаш сред другите постове и научни текстове, свързани с работата ти, не е никак лоша.

    ОтговорИзтриване
  12. Ностро, отговарянето на всеки с подкоментар е чудесна опция и има повече яснота кой на кого и какво иска да каже. Обаче редактирането на коментар си е нож с две остриета. Едно е да си поправиш грешка, да добавиш/махнеш дума и т.н., друго е възможността да му промениш изцяло смисъла, особено след като вече са ти отговорили и отговорът става смешен, глупав, безмислен... Ако има и опция за отговор с цитат, може да се избегне, но стават едни дъъъъълги фермани. А из блоговете хора всякакви бродят, тролове също.

    Ламоте, да не си пипнал нищо от другия блог - там няма глупости и безмислици. Ако беше само сериозен и ограничен в темите, мислиш ли, че толкова хора щяха да те четат и да те чакат освен за някое ревю и като хапчето си за настроение? Мислиш ли също, че щеше да имаш толкова коментари, много от които интересни и изключително забавни (изключвам скорошните на веце-тематика)? Та така, другият ти блог е едно малко бижу. :)

    ОтговорИзтриване
  13. Точке, мен не ме четат чак толкова много хора, 20-на, най-много 30 блогъра, за което им благодаря :) Щото без тях нямаше да пиша :) Мерси за подкрепата :) важна е за мен. В блоговете се срещат много интересни хора, трябва да се признае :)

    Ностро, това с цитати или просто снимка или видео с кратък коментар е може би най-добрия вариант за този блог. Някоя друга щафета например :) На мен ми харесва да имам тематичен блог, но прекалено съм разпилян за имам такъв. Иначе за коментарите и аз това го забелязах. На теб коя платформа ти харесва повече? :)

    ОтговорИзтриване
  14. Дразни ме разхвърляният интерфейс на Уърдпреса, а и това ограничение с темплейтите, иначе вече щях да съм там. Тъй че май ще си откарам в Блоггъра, стига да не го прецакат гугълци.

    А сега отивам да разпъвам плакати. Берба трябва да издуха тевезманийския дявол от голмайсторския престол! :D

    ОтговорИзтриване
  15. damn, не вкара :/ Тевез обаче биеше дузпите на Шити, а Бербс не биеше дузпи. Така че -> българин голмайстор на Премиър лийг :)

    Ливърпул пак изяде дървото, само да вметна :/
    :)

    ОтговорИзтриване
  16. Неее ! Анчелоти гризна топора :)
    И моите ВЪЛЦИ останаха :D

    ОтговорИзтриване
  17. Не е виновен Анчелоти,като средната възраст на отбора е 67 години, няма как да издържат цял сезон :)

    Мен ми е кеф, че Бирмингам отпадна, големи дървета са :)

    ОтговорИзтриване
  18. Да , Бирмингам са големите трупи :)
    За мен лично приятната изненада са "грънчарите" Сток Сити :)Като че ли стилът практикуван от Уимбълдън се завръща :)
    http://www.sports.ru/images/object_5.1233330532.jpg

    ОтговорИзтриване
  19. Стоук имат най-колоритните фенове в лигата, а иначе отборът им е пълно копие на Уимбълдън с Вини Джоунс. Определено отборите гледат да оцелеят, а не да победят като гостуват в Стоук :)

    ОтговорИзтриване
  20. Ламоте, много добре тръгна тук. Махни обаче онзи кофти надпис в другия си блог, плийз. Боде ми нещо.

    П.П. Ако спреш с дивотиите, ще бъдеш напердашен, не само приятно нашляпан, да знаеш!

    ОтговорИзтриване
  21. на вашите заповеди, майор Точка :) :р

    интересно, мама ми казваше обратното :р

    :)

    ОтговорИзтриване
  22. Защото вероятно никога не те е чела. :Р~

    ОтговорИзтриване