събота, 4 август 2012 г.

Ревюта от другата страна на огледалото

Е, поне за рождения ми ден ще ми простите за това книжно светотатство, но винаги съм искал да го направя :р
Няколко ревюта на книги, взети директно от Огледалната страна - един паралелен свят, толкова истински, колкото и нашия :р

  • Айн Ранд - Изворът 


Хауърд Роурк е архитект с ярко изразен индивидуализъм и неконвенционално мислене. Обвзет от силна обсесия към дамските гърди, той проектира всичките си обекти във формата на цици - административни сгради-цици, жилищни блокове-цици, дори на храмовете и църквите слага куполи-цици. 
Въпреки негативното обществено мнение и протестите на феминистките, Роурк защитава правото си да създава модерно изкуство (с цици) и застава срещу закосетнялото и безлично традиционно мислене, което затрашава свободата и просперитета на твореца-индивидуалист. 
Чрез този роман Айн Ранд представя идеите си за т.нар. обективизъм, т.е. това е силната пристрастеност към даден обект, в случая - ЦИЦИТЕ.  

-----------

  • Лев Толстой - "Война и мир" 



Събитията в една от най-великите руски киберпънк епопеи се развиват през Отечествената кибервойна между френските и руските хакери. В него Толстой разкрива 8-битовия живот на три поколения руски хакери, като навързва много сюжетни линии и проблематики. 
Толстой ясно показва потенциалния смисъл на живота на руския хакер - саможертва в името на Родината, борба за правото и свободата да теглиш безплатно от руските тракери. Героите, които определят хода на историята, не са политици и крале, а обикновени юзъри като Наташа001, Андрей Порното и Master Безухов. Роман за геройството и патриотизма на обикновения народ от даунлоудъри, тяхната историческа мисия, представена наред с личните проблеми и драми. 

-----------

  • Робърт Хайнлайн - "Звездни рейнджъри" 


Джони Рико е част от мобилната пехота, която с чест и достойнство храбро защитава родната планета и  се бие с кръвожадна армия от космически дървеници, паяци и хлебарки. Липсата на жени оказва тежко влияние, рейнджърите избесняват и започват безразборно да изнасилват нищо неподозиращите насекоми от космоса. Джони Рико прави секс с паяк, в резултат на което се ражда и Спайдърмен, а бурната му връзката с прилеп създава Батман.
Книга, в която Хайнлайн възхвалява милитаризма и нуждата жените да спрат да гласуват...Откак почнаха станаха две световни войни! :р

--------

  • Джейн Остин - "Гордост и предразсъдъци"


Мисис и мистър Бенит са западнали аристократи, които имат пет дъщери. Желанието на мисис Бенит е да си шитне дъщерите на богати аристократи, с което да си подсигури охолство. Тя научава, че на следващия бал ще присъства богатият ерген г-н Бингли, заедно с неговия също богат приятел, г-н Дарси. Тя наконтя дъщеричките си, уви, на бала нещата не се случват по план. 
Майката с ужас установява, че дъщеря й Елизабет е лесбийка, която започва авантюра със сестрата на г-н Бингли - Каролайн. Другата й дъщеря, Джейн, се влюбва в беден чернокож рапър от гетата на Лондон, а по интернет се върти тяхно еротично видео... Третата й дъщеря Лидия пък основава емо попгрупа, наречена "Спайс Гърлз 2" и се омъжва за резервния вратар на Манчестър Юнайтед...
Ще успеят ли дъщерите на мисис Бенит да се преборят с предразсъдъците на майка им, както и с тези на елитарното общество?

Наскоро стана ясно, че ще излиза и българска екранизация на романа, като ролята на мисис Бенит ще бъде изиграна от Асен Блатечки. 
------


  • Хорхе Букаке - "Приказки за размисъл" 




Хорхе Букаке, като изкусен гащен-психопат, за пореден път си е излял дълбоките си прозрения върху лицата ни. В "Приказки за размисъл" той ни предлага духовна храна за самоусъвършенстване и ни провокира към размисъл. Тук са включени и култовите му приказки "Търсачът на оргазми", "Некролог за един незадоволен човек", "Хуан Изнасилвача", "Препятствия преди секс", "Мечти за семена", "Логиката на пияната нимфоманка" и др.
-----

Ако ви харесва, може да има продължение :))

.

13 коментара:

  1. Честит Рожден Ден! Всъшност кориците са свежи и ще харесат на младото поколение. Даже някой от младежите, може да потърси и книжките.

    ОтговорИзтриване
  2. Хаха, "Война и мир" най-много ми хареса! :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ламот, ЧРД, огромен си, баси яките корици :-D

    ОтговорИзтриване
  4. Честито, Моти!
    Много мечти, купища щуротия и камари вдъхновение, за да е все така шантаво край теб! Сладоледите ти ги пожелавам в килограми, а шоколадът - върху шоколадова женска кожа!
    Много ми хареса ревюто на "Война и мир". Понеже явно се е изчерпала по книжарниците - какво ще кажеш да я адаптираш за блога си, разказвайки отделни епизоди, а ;)
    За Букаке - страшно попадение. Много си добър.

    ОтговорИзтриване
  5. ЧРД и от мен! По тоя случай компютърът ми реши да проработи най-накрая. Сега действа гладко, мощно и мазно като... бе, хрумват ми две сравнения - с механиката и секса, избери си кое да си представиш. :P

    ОтговорИзтриване
  6. Антихристе , ЧРД :)
    Веднага получаваш подарък - L’Anticristo
    http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=1865875
    И да внимаваш , Карла Гравина много добре мутира в самия Дявол !

    ОтговорИзтриване
  7. Светкавица да ти порази ляв косъм от...дано, тайфун с нежно име да те съблече! Смяла съм се с глас, а това се случва доста рядко напоследък, да знаеш!:)
    И тук, честит ден ден, Ламоте:) Така де, рожден ден.
    30 години? Ммммммм...на кака ..( гледам като милфка в момента):DD Айде, весело изкарване и да споделиш колко пъти повърна и колко тона сладолед омаза:)

    ОтговорИзтриване
  8. Абе, Мо!... мани ги кориците, мно'о са яки щото баш те бива да правиш това, но... както казва Вихруша, това че успя да ме разсмееш, е гениална способност! Такава е логиката на пияната нимфоманка.
    (байдауей, наскоро се чудех... как ли е мъжкото на нимфоманка?... щото пък, мъжкото на нимфоманката в пияно състояние ще е супер любопитно за изследване от природолюбителите животно... от де биха му се взели силите са сексуалната алчност и мощ... много мисля... излишно много мисля...)

    Пу да не ти е уруки и голям да пораснеш!

    :*

    ...

    ОтговорИзтриване
  9. Брауст, особено за рейнджърите, дето никой не ми вярва, че са по книга. и Ч.Р.Д.

    ОтговорИзтриване
  10. Оф, ще ме накараш да прочета "Война и мир"... Имай късмета да не ми хареса толкова, колкото анотацията ти! :P

    ОтговорИзтриване
  11. Ностро, аз се отказах след 120-130 страници, да видим ти колко ще издържиш :р

    Богомиле, мерси :) Аз пък не знаех, че има филм :)) Дано е по-хубав от книгата :р

    Светле, хехехе, мерси :)) Всички мъже са нимфомани, затова няма специална дума за това, то си е по подразбиране :р

    хехе, како милфка, мерси :))) Иначе изядох две кутии, но по принцип аз толкова си ям на ден :р Завиждам ти, че живееш на морето :р

    Вал, все каки да ми подаряваш :))

    ОтговорИзтриване
  12. Гост, дойде ми нова идея за жанр - механосекс :р Мерси за пожеланието :)

    Божо, хехе, да сме родени в един и същи ден! :)))

    Зори, ехааа, как да не се разтопи човек при такива пожелания? Много, много благодарности, както и за книгата!! ;)

    Мерси Бран, хехе, само че ти си с две глави по-голем от мен, пред теб съм като джудже :р :))

    Пресли, това защото си киберпънкарка :р :)))

    Мерси и на теб, Владо, хехе, трябва да издадем няколко, та да видим колко ще се вържат :))

    ОтговорИзтриване