понеделник, 24 октомври 2011 г.

Годишни награди "Букскар" 2011

Уважаеми читатели, добре дошли на  официалната церемония, в която ще се раздават годишните Ламотски награди "Букскар", които се присъждат на всички блогъри, които обичат книги и въобще четенето. Тук ще прочетете най-интересните статии за книги, писани по блоговете през изминалата 2011! За отбелязване е, че всички наградени бяха голи, защото денят на награждаването съвпадна с "Денят на ексхибициониста", който е и национален празник на страната. Музикалното оформление е подготвено от специалния ни гост Лу, а водещи бяха назначени Анжи и Неколов. Сценарият бе написан от Svetly, а художественото оформление е на Кръстю, архитект на сданието - Онди. Оператор е Вал, а фотограф - Бънги. И така, награди "Букскар" получават  (подредбата е по азбучен ред):

Ана Хелс
Получава наградата "Зъл читател" заради ревюто "Човекът вълк".
Там е работата, че аз имам книгата от доста отдавна и все се каня да я прочета. След което попаднах на ревюто на Ана Хелс. И сега ме е страх да посегна към сборника....толкова зловещо е написано :р Е, какво пък, някой ден ще си сложа памперс и с треперещи ръце ще взема книгата...но ще гледам да не е през нощта :р Понеже е по-нов блог за мен  прегледах останалите статии и си харесах  "Магазинът за самоубийци", звучи забавно :)

Бла
Наградата "Златни цомби на зомби" отива логично и категорично при Бла, най-вече заради разпространението на зомби културата, както и заради това негово ревю в Книголандя,  което ме накара да прочета "Топли тела" на Айзък Мериън. Отнякъде долетя новината, че "Изток-Запад" ще издаде "World War Z" , като заслугата вероятно пак  е негова :) А със съвсем миниатюрни цици (за да му е гадно) ще бъде удостоен и Дринов, заради приноса му към филмираната литература!

Веселина Вълканова
  Ще получи специалната покана да направи новия дизайн на библията, корана и тората (изданието ще излезе със заглавието  3 в 1), а статуетка "Зимен грях" ще получи за тази статия :)

Гост
Наградата "Бронирани памучни гащи" се присъжда на Гост, а причините за това са поне три!
Първо, защото се носи мълвата, че добрите му ревюта се дължат на строгия контрол на Зори, която здравата пляска когато нещо не е както трябва. Болката си Гост излива в това ревю за роман с основна тема "шляпане". Така че една от причините е благородна - със стабилната си конструкция наградата "Бронирани памучни гащи" намалява силата на пляскане с 30%. Край на терзанията, поне с 30%!  Освен това Гост пише пленителни ревюта по любимия ни Пратчет, като например това: ЦЪК.

Ел
Наградата "Шарено дупе" отива при Ел, защото винаги прави най-шарени и пъстри ревюта на книжки, гарнирани с чудесни картинки! Рисунките й по книгите на Зотов (тук и тук) зарадваха всички в Русия, а даже самият Зотов остана възхитен! А читателките могат да се полюбуват на мъжките дупета, окрасяващи блога и които Ел ги е нарисувала с анатомична точност! Още по темата Ел е писала и тук!

Елф
Елф се награждава със специалната награда "Златна смърдяща вагина", която той заслужава заради това, че най-накрая издаде произведение на циничното изкуство, с което ни втрещи , а аз останах "насаме със спермата си" :)) :р

Зеленгорова
Светлето Зеленгорова е удостоена с най-красиво изработената статуетка - "Златен КУР" :р (нейни зашеметяващи и супер-забавни разсъждения по темата може да прочетете ТУК.) А иначе наградата получава заради най-нестандартното ревю на книга, което някога съм чел! Задължително го прочетете, аз много се забавлявах! Като споменах "нестандартно" се сетих за нестандартния секс, а Зеленгорова със сигурност има какво да ни каже по темата! :р

Змей
Аделина винаги пише много симпатични и трогателни, честни ревюта, затова ще получи награда "Ароматен естествен парфюм от гол герой" за едно от последните си ревюто си "Парфюмът" :р И тя ни зариби до краен предел с "Игрите на глада".

Зори
На Зори се присъжда наградата "Таласъмски магии", заради умението й да омагьосва хората и да ги кара да се разделят с големи суми за книги. Магии като това омагьосващо ревю на омагьосваща книга, наречена "Омагьосването на Лили Дал".
Е, като всяка вещица, Зори се справя добре с писането. Ето за това ревю се носи слух, че го е писала докато е летяла с метла! :р

Икария
Икария безапелационно печели наградата "Златната нимфоманка" заради чудесните разкази в блога й. :) А за ревюто на "Белият олеандър" получава специално място в алеята на вечния оргазъм :р

Миди
Мидито (известна още като Тоти, Тотенлихт, Г-жа "Пердаши-лошо, но прави вкусотии :р) получава престижната награда "Златен секс пир с Шекспир" заради това си ревю, в което представя произведение на Клифърд Саймък по много симпатичен начин :). Нека пожелаем на Миди-младши също да стане готин читател като майка си :))


Ностромо
Ностро е удостоен с наградата "Златен камшик", с която аз призовавам всеки блогър да му нашари задника и да даде своя дан за възстановяването на голяма несправедливост! В тази статия Ностро ми обеща да ми подари книгата "Секс престъпления", но аз така и НЕ я получих :( Ностро си я запази за своя собствена употреба, а мен ме остави абсолютно необразован по темата :( Не го е срам! Даже свидетели разказват, че са видели жени да влизат в неговия дом, а след това да излизат леко разкрачени, но пък много щастливи! :( Но преди да го шарите, може да прочете и тази негова публикация, интересна е! :)

Петър Тушков
Тушков ще бъде награден за това, че основа най-сериозната книжна секта "Трубадури", в която присъстват завидни блогъри със завидни читателски способности. Поради тази причина обявявам Тушков за свети мъченик (ще трябва да го пляскаме с книги, иначе каъв мъченик е той?:р) . Също така пое и инициативата да издаде първите няколко библии!!!  Пример! Благодарение на Тушков и неговия книго-религиозен проект се запознах с няколко блогъра, които също ще бъдат удостоени с грамоти от Светата Трубадурска църква, както и със следните награди:


*)Васил (Lazy) от Over the River and Through the Woods
Специално за него успяхме да откраднем чорапите на Хайнлайн и да направим статуетката "Златните чорапи на Хайнлайн", които Lazy ще получи съвсем заслужено, заради изключителната му поредица от ревюта по романите на Големия Хайни (ето ви едно ревю, както и второ) :)

*)Михаил Абаджиев от Омагьосано време
ще бъде награден с "Камерата на Луцифер" заради революционната му идея да прави ревюта на книги, оформени като клипове. Чуйте и вижте ревютата му за произведенията на Елизабет Муун и на Джон Скалзи:)

*) Стоян от Първи впечатления от последно прочетеното
 Получава "Златно динозавърче" за това си ревю, както и "Златен чорапогащник" за това ревю :)

*) Владимир Полеганов от Stars In My Pocket
Награждава се с "Златен голям джоб" в който ще може да побере всички писателски звезди ( и аз имам такъв на компютъра, само че събирам порно там :Р). Наградата му се присъжда за ревюто му "Gory of the 60's", действително много любопитно четиво :)


*) Ваня
Получава "Златен бодил" заради цялостното си творчество в нейния оранжев блог :)

---

Presly
Пресли от Горуна ще получи наградата "Добрата вещица", тъй като метлата й прелетя и ни достави чудесни интервюта (като това с Брус Стърлинг - един от пионерите на кибер- и стийм-пънка), както и наградата "Дяволска опашка" :)

Silentium
Силенциум заслужено ще се сдобие с наградата "Читател от Мрака", защото всеки път като посещавам блога му ме побиват тръпки и очаквам да хвръкне прилеп от монитора. Честно, това може би е най-красивият блог наоколо :) Не само това, но и ревютата са му доста мрачни - според мен негативните ревюта са повече от положителните: р :).Въпреки забележките му, ще потърся  "Земното ядро". Иначе получава наградата заради ревютата на книгите на Стивън Бруст, сериозно го е захванал тази година, ето и последното засега. :)

Точка
Точка ще бъде наградена със статуетката "Голият Мачо с хубавите оформени мускули", специално изработена кукла, работеща на ток и проектирана от самия Тесла! Наградата е изработена от Съюза на палвите голи джуджета, които са й много благодарни за чудесния пътеводител на мързеливия читател! Кланът на голите търговци обаче обещаха да й видят сметката :р :)

Фроги
Фрогито ще бъде удостоена с наградата "Златен демоничен жабок" в чест на  "Del amor y otros demonios", като Жабешкия съюз я обявява за "принцеса на демоните". Не може да раздаваме награди и да пропуснем Фрогито я, нали после ще ме хване и ще ми съдере задника от бой :р :)) Шегувам се Фрог! :р

Христо Блажев от Книголандия
Получава наградата "Кристална топка" за специалните си заслуги в сферата на псевдонауката, както и научна степен "Враг на Псевдонауката" заради култовото представяне на Бен Голдейкър и неговата "Псевдонаука". Също така получава забрана да посещава духовната част на Ламотия, чието население се издържаше предимно от продажбите на вълшебни отвари, както и от ремонтите на летящи килимчета. Дори от "Хомеопатичният институт" поискаха да бъде публично линчуван и набит с водорасли.... :)) Можем да им отвърнем с най-доброто за последните 2 години в Книголандия! :)

Шаннара
Шаннара ще получи специална розова панделка за това си признание от Дружеството на розовите любовчии, но от Ламотия ще получи специална награда "Златен перверзен върколак" за  спретнатия си блог, който е истински рай за фентъзито :) Поздрави от момчетата на Ананси и от момичетата, които хапят :р 


Янина 
Янина получава наградата "Златна палава гейша" заради приноса й в популяризирането на японска литература, по-точно на Коджи Сузуки и Мураками.  Получава и Пратчетова значка :)


Награди за стихове "Четиримата конника на апокалипсиса"
Адският стихов квартет Пламен Бочев, Светла42, ВеСеЛиНа и Wild Cat се обявяват за конници на стиховия апокалипсис и са наградени със специално изработени гайди (които могат да се ползват и като моливи) :))




В края на церемонията по награждаванията светата зла троица Надинка , Скай и Лили излязоха с камшици и напляска всички, които не чели книжки през годината :р  Послушните и редовно четящи пък бяха наградени от Миленка, със специално изработени книгоразделители. А накрая за десерт Ирония Идиотова изрецитира "Ташат ме сърбаците" на аудиенцията :)



45 коментара:

  1. Хехех, обичаме награди :Д
    А иначе скоро почвам и последните три книги на Бруст... да видим как е там положението...
    Ама първо трябва да се случат 1-2 други неща ;Д

    ОтговорИзтриване
  2. Мо, ти май скоро не си бил шляпан и сега си решил да си заработиш солидна доза от значителна част блогъри.
    Имам възражения по наградите, но те не са свързани със страданията на Гост, а с липсата на твоите ревюта, лукава гадинке такава.
    Песни, базирани върху литературни творби бяха интересно предложение, за играта с авторите атеисти няма да говоря, а за Абъркромби заслужаваш бой пред публика :P
    Избери си любимо свое ревю и го постави в списъка, а наградата е "Мега лукава гадина на годината" и представлява триетажна торта от сладолед, която изяждат най-бързите блогърки, докато ти си вързан за библиотеката на Ностро, без възможност да се докопаш до "Секс престъпления" :P

    ОтговорИзтриване
  3. Поклон пред книголюбците! Тъкмо им свалях шапката си, и ... изненада, имало гайда и за мен (че аз една книга я мачкам поне месец, по нощите, не съм като вас да я ям за час - завиждам ви за тихите мигове, които успявате да си откраднете).
    Някой (ето затова не цитирам автори и заглавия) беше казал: "не разполагам с достатъчно време, за да се изразя кратко" (или нещо такова).
    Абе, кво съм се раздрънкала, вземам си гайдата и отивам да си остря молива, че напоследък позивите ми са ориентирани само в една посока ;)

    ОтговорИзтриване
  4. Чуд(ес)на работа, съмишленико! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Веуико, направо не ми се мисли колко време си го писал! Еваларка!

    ОтговорИзтриване
  6. То за онова "Z" не те мързеше, а тук просто...
    :))
    Освен "Шарено дупе", получавам и почетна шоколадова значка, нали?

    ОтговорИзтриване
  7. Ламоте, не съм упоменавал кога, как и дали изобщо ще ти я подаря, така че никога не губи надежда. Забравих да кажа, че книжката върви с безплатен абонамент за ползване на уредите на инквизитор Торквемада. Освен, че е безплатен е и задължителен! :P

    Всъщност аз се надявах на платинен камшик. Златният, дето миналата година го подари на Ел, още не мога да си го отлепя от задника - специални благодарности за което! :\ :/

    А постът ти е направо исторически и титаничен труд. Доста от упоменатите блогъри не ги познавам и довечера ще има да ги обикалям.

    ОтговорИзтриване
  8. Не-достатъчно-дълги награди, Ламотий!
    Няма да се уморя да повтарям "летящата" мисъл на един всеизвестен Чехов "Краткостта е сестра на таланта!"
    Но в случая ти си едно голяяяямо изключение :D :D :D
    За следващата церемония ще помислим сериозно за аудитория в стил сецесион, която ще се окаже маскиран кораб за междузвезни пътешествия, четящите-награждавани и зяпачите-наградители ще бъдат примамени, затворени и изстреляни в космоса, където ще се скитат поне няколко светлинни месеци (на Земята ще са минали някакви си минути). Междувременно в аудиторията ще вкараме няколко библиотечни колички с камари книги, ще ги раздадем на присъстващите и ще им засичаме време за прочитане на томовете. След връщането им на Земята ще са подписали клетвена декларация (с изкуствена кръв), че трябва да нпишат ПОНЕ по едно книго-ревю за една седмица, иначе ще ги издадем на близките им, че са били отвлечени от извънземни...
    (каза сценарий... и аз...) (blush) :D ;) :P

    ОтговорИзтриване
  9. :)))Тц,тц,и като си помисли човек ,че ти плащат докато твориш ей такива:))))):P

    ОтговорИзтриване
  10. Леле, Ламоте, какви си ги натворил! :)
    Благодаря за наградата, ще си я ползвам по предназначение! :)

    ОтговорИзтриване
  11. Svetly +1! А какво ще кажете и да се основе Общогалактическа акедемия за изкуства и науки в книгоревюирането, а? :P Усещам потенциал и светло бъдеще! :D Но идеята ти сериозно е готина и аз с удоволствие ще съдруднича ако се намери някой откачалник, който си няма работа и се захване с къртовския труд да направим награди за арт (литература, музика, кино...) постове/ревюта :)

    ОтговорИзтриване
  12. Каква приятна изненадо-награда!! Ламоте, има ли по-голям мъченик от онзи, що награждава, без сам да търси награда? Заслужаваш си пляскането :D

    ОтговорИзтриване
  13. И аз бързам да си прибера гайдата (острилка), преди да ми я отмъкне някой... :-)) Благодаряяя!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря за наградата, това с подаряването на неща на Хайнлайн е добро хрумване, ето една идейка за следващогодишната ми награда:
    http://boingboing.net/2009/04/03/heinleins-house-for.html
    :D

    ОтговорИзтриване
  15. Ламот , ако ще наказваш Ностро направи го в Bosque de sombras :D
    http://zamunda.net/details.php?id=283743&hit=1
    Знам че е фен на Сам Пекинпа и Роман Полански.

    ОтговорИзтриване
  16. еха, Вал, цяла сутрин те издирвам за да те дразня с песнички за Манчестър Сити :р

    Lazy, ще го имам в предвид, още от сега ще събирам парички за имота :)) Чух, че в подземието на къщата живеят извънземни чудовища :р

    Wild Cat, гайдата освен това е вълшебна, може да извикаш духа от вълшебната гайда, той изпълнява три желания :р

    Тушков, тъкмо да се наградя и мен и бам, наградите свършиха :р Какво да се прави :)) И ти си заслужаваш наградата :р

    Неколов, съгласен! Идеяа ти е отлична! :) Не се притеснявай за наградите, ще накупим 10-15 артикула от секс-шопа и готово :р :))

    Змей, честито за наградата, радвам се, че ще ти е от полза :р

    Онди, хах, понякога и аз се чудя колко много скука има в офисите в днешно време :)))

    Светли, аахаха, отвлечени и ...изнасилени... от извънземнии.... :)) Знаех си, че от теб ще стане добър сценарист за шоуто :)) Ще вмъкнем и садо-мазо нотки, нали ?? :)))

    ОтговорИзтриване
  17. Ностро, видя ли линка на Вал, не съм гледал филма , но се надявам да има солени наказания! :)) Щото Ел освен че ще изпълнява ролята на палач, след като те напляска ще наръси и сол след това :р Аз тук ден и нощ чакам пред пощенската ми кутия, а то...още не си я пратил :р :))

    Ел, еммм, добре айде от мен да мине, получаваш и шоколадова значка (но само при условие, че ми дадеш половината от нея) :р :)))

    Блажев, цяла неделя я писах, затова не отидох на изборите и не гласувах :)) За да напиша статията с наградите! :))

    Данке шьон, маестро Бла :))

    Светла, гайдата е специална изработка, правена е от голи юнаци :р Затова е многофункционална! С нея можеш дори да пасираш, бъркаш яйца, дори може да я ползваш като прахосмукачка! Не е ли страхотна награда? :))

    Зори, ахахаха, да но ми се струва, че след такова тежко наказание, май и ти трябва да получиш наградата за най-лукава гад в Книго-блого-света :))) Да ме вържеш пред сладолед и да го изядат блогърки :((( Това все едно да напляскаш гладно невинно сираче-просяче пред витрина с топли кифлички :(( Царица на гадинките такава! :р :))

    Силенциум, ех този Бруст :)) Аз даже една книжка не съм му чел :) Предполагам тези едно-две неща не включват пиене на кръв, нали? :р :))

    ОтговорИзтриване
  18. Ламотски, не бъди скромен. За цялостно творчество (ревюта и книги в проект) ти се полага златната кукичка, на която да продължаваш да ни окачваш различна примамлива стръв. :D

    ОтговорИзтриване
  19. Ламот, Ностро не отговаря :DБях пуснал коментар в неговия блог за Ман Юн , но отговор няма :DАбсолютно съм сигурен ,че сега претръсква непознатите блогове в статията ти :D

    ОтговорИзтриване
  20. Леле, сега вече убивам за тази гайда... Три желания са си три желания... :-))

    ОтговорИзтриване
  21. Wild cat, забравих да спомена, че духът изпълнява желанията на обратно, така че внимавай :р :))

    Вал, според мен Ностро в момента извършва поредното си секс-престъпление, този път изпълнява стр. 108 от книгата >:( - капене от свещ върху дупе :р

    Точке, в такъв случай ти трябва да получиш три златни кукички :р Но съм доволенм че не ми се подиграваш задето си взех "Господарите" за 15 лв, след като я имаше за 2 :(((( Щото аз щях да ти се подигравам поне два месеца :р

    ОтговорИзтриване
  22. Ето ме и мен - Ностромо, кавалерът на Златния камшик, рицарят на Наша(ма)реното дупе и собственик на Най-красивата библиотека на север от Бургас!

    Чух безобразни клевети по мой адрес, затова се отзовавам да защитя опетненото си име и да кажа, че свещите свършиха и в момента съм изправен пред дилемата какво да ползвам - разтопено олово и течен кислород. Помагайте!

    Вал, не ти отговарям в блога, защото още смилам текста на Светлето, за да мога да й опонирам според нивото. Ама и ти що ми отговаряш в моя блог, след като започнах темата в твоя. Знам, трудно ти е да виждаш в собствения си блог подигравки срещу МЮ, ама то, ако не сега, кога! :D

    Вал, а този филм какво общото има с Пекинпа и Полански, че вече го дърпам заинтригуван? Постерът му е убиец между другото. Гари Олман е нечовек!

    ОтговорИзтриване
  23. Ууухх котьоооо!! Ше рецитирам още бее, само да има повече такива вечеринки с наградки. И сега, в знак на благодарност, че съм спомената, ще изпея направо в горна тоналност имената на японския футболен отбор. Защото знам колко много уважаваш топките и японската култура в частност!:))

    1.Гъзкатояма
    2.Ямиготури
    3.Якошиба Цицибара
    4.Сигутура Накура
    5.Нагазиго Надувара
    6.Миусука Мадете
    7.Насакото Яката
    8.Лиза Мишпека
    9.Туримиго Сам
    10.Тицуни Микуро
    11.Тушиба Тунишиба

    12.Якошиба Накушетка е на резервната скамейка.

    ОтговорИзтриване
  24. Ламоте, имам няколко чернови на "Секс престъпления", все пак аз съм я писала. Ще ти ги подаря. Е, вярно, после нанесох доста корекции и доизпипах детайлите, но все от някъде трябва да се почне.:P

    ОтговорИзтриване
  25. Приемаме наградата с подобаващо на положението Ни достойнство. Още повече, че Ни е осигурена не от кой да е, а лично от Маркес. :)

    ОтговорИзтриване
  26. :)) Ламот, другия път ще се постарая за наградата Вещицата Злата... наистина кога го написа всичко това...:)

    ОтговорИзтриване
  27. Пресли, в Неделя, а в понеделник го дописах! Не ми се ходеше да гласувам и затова раздавах награди :) Другата година съм сигурен, че ще спечелиш Вещицата Злата, заедно с "Непокорната варварка" :р

    честито Фроги, още много награди да получаваш :)) Ще пратя някой да ти я предаде, щото мен ме е страх :р

    Миленке, подозирах нещо подобно, всуъщност бях сигурен, че ти си я писала! Сто процента черновите си ги изпъстрила с илюстрации, разясняващи различните техники, нали? Добре, добре, ще ти дам 2 бутилки розово масло, три кутии испанска бира и 3 шоколада за едно копие! Deal?

    Ирония, аххахахах, от днес нататък съм фен на Японския национален отбор!!Тушиба Тунишиба много непостоянен, един път вкарва, друг път не уцелва! Тицуни Микуро прави много хубави пробиви, особено от задна позиция, а на Гъзкатояма всеки път му пълнят мрежата... :р :)))

    Ностро, искаше да кжеш "опетненото си дупе" нали? :)) Е, ама ти да не наказваш женски киборг? :)) Добре, кислорода звучи по-добре ... :)) Според мен Вал в момента търси килъри, които да разстрелят Джони Евънс... :))

    ОтговорИзтриване
  28. Само да уточня за онези, които се опитваха да протестират пред камшика: Порно списанията не са книжки :D

    ОтговорИзтриване
  29. Надинке, добреее, добреее, съгласихме се, ауч, спри за малко :@ От къде я вадиш тази сила? :р :))

    ОтговорИзтриване
  30. Ламоте, благодаря ти коленопреклонно! Аз си знам, че не заслужавам никаква награда, но чорапогащника го оценявам, тенкю! Дано само да има малко ликра за удобство...

    ОтговорИзтриване
  31. Абсолютно си прав за Джони Евънс :D Именно за целта се обръщам към Пекинпа и Полански :DЗащото техните филми са пълни с брутална жестокост :D

    ОтговорИзтриване
  32. Моти, за "Човекът-вълк" няма да съжаляваш никак. както и за останалите произведения на Виан, всъщност. доста натуралистично е описал разни неща, но е като автомобилна катастрофа (или професор Вучков) - знаеш, че трябва да отвърнеш поглед, ама си като хипнотизиран и продължаваш.

    и смятам, че е крайно време всички дружно да подемем кампания, с която да принудим Гост да направи най-накрая собствен блог.

    иначе съм много благодарна и поласкана за наградата, ама в сравнение с другите наградени е абсолютно незаслужена. караш ме сега да се червя тука като цигане сред нобелови лауреати.

    п.п. абе аз ли нещо недовиждам трубадура?

    п.п.п. Моти, а ти що така скромно си пропуснал себе си?

    ОтговорИзтриване
  33. Миди, току що започнах да чета Виан, страхотен е, започнах с разказа "Мравките" :) Гост вече е коректор на блога, подкупих го със сладкиши, пробвай с повече сладкиши може да го навиеш за блог :)) А сега няма ли да ни сготвиш нещо в чест на наградата? :р Хм, някои съм пропуснал, но ще ги добавя довечера :)) Много трубадуровци станаха и аз почнах да ги бъркам :))

    Вал, за нова година ще ти подаря фланелка на Ман Сити с 1:6 номер :р Сещам се за по-брутални режисьори, специално за Евънс може би е подходящ Ромеро? :)


    Стояне, мисля че ще ти отива :р Пиши за следващата година, ще има летящо килимче и принцеси за награди :р :))

    ОтговорИзтриване
  34. Моти, ако все още не си имал удоволствието, изключителносилно ти препоръчвам "Сърца за изтръгване", както и "Червената трева". Виан е просто уникален, наистина.

    ОтговорИзтриване
  35. Изключително приятно изненадан съм! Благодаря и обещавам да продължавам все така, а джобът да бъде използван само по предназначение!

    ОтговорИзтриване
  36. Миди, вчера го четох и наистина много е странен, много сюреалистични са му разказите :) Не бях попадал на нещо такова и ще му потърся задължително другите неща :) Уникален е, съгласявам се :)

    Владимир, пожелавам ти да е все пълен този джоб, най-вече с жълтици :))

    ОтговорИзтриване
  37. Много приятна изненада са тези награди! Благодаря сърдечно. А името на наградата ме кара да се чувствам лош, с рога (evil) и седящ върху огнен трон. :D

    ОтговорИзтриване
  38. Михаиле, аз точно така си те представях :р :))

    ОтговорИзтриване
  39. Специално за теб - предпремиерно !
    The Rum Diary
    http://rutor.org/torrent/147523/romovyj-dnevnik_the-rum-diary-2011-camrip
    Съгласен за тишърт на Ман Сити :DС номера на Найджъл Де Йонг - един уникален касапин :D

    ОтговорИзтриване
  40. О, Вал, винаги изпреварваш премиерите! От днес нататък ще ти викам Вал-Пиратът :р Найджъл де Йонг верно е голямо ренде, р рамките на 6 месеца счупи краката на двама и показа таекуондо удар на Шаби :)))

    ОтговорИзтриване
  41. Мда ! Намерих ти и оригинала :)
    Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson
    http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=3586213
    Предполагам че Гонзо няма да ни се разсърди :)Нали вече е пътник от треньорския пост на Левски :D

    ОтговорИзтриване
  42. Мм, голяма съм шматка!!!!! Най-после и аз да попадна в пост на Ламота, да получа награда и розова панделка, и да е усетя две седмици по-късно.
    Мерси, Моти, сега отивам да търся специалната омагьосана да бъде невидима кутийка, за да си поставя статуетката вътре.

    ОтговорИзтриване
  43. Шаннара, е как да минат награди за книжни блогове без теб :)) Надявам се невидимата кутийка да е със златен цвят, за да пасва със статуетката :р

    ОтговорИзтриване
  44. Бря, как съм го изпуснала от съзнанието си такова голо награждаващо събитие почитащо ме с напълно заслужения вопъл Зъл читател :) Виан е точно катастрофа, ама максимална такава - или ти изтръпват очичките от страх дорде го четеш, или тъмното в теб се размазва на няколко астрални нива от кеф. Ламоте, ти си от щастливите втори, аз съм от потенциално пооцапалите гащички първи. Зависи от какво най-много те е страх, предполагам. Магазинът за самоубийци е по-ведро садистичен, по-поносим, но след Виан точно може малко анимационно- блудкавичък да ти се види.

    ОтговорИзтриване
  45. Анна, е честита ти награда :)
    На мен Виан ми харесва, защото успява да избяга от мейнстрийма по някакъв начин :) Затова е интересен :)

    ОтговорИзтриване